KILLER HEELS

Was patat maar gezond, chocola anti-bilput en cardio gewoon S-U-P-E-R-T-J-E leuk. Maar ja. Dat is het niet. High heels! Nog zo een. Liepen die maar lekker. Liepen die maar nèt zo lekker als die stoffige berenpoten, die UGGlies. Dat doen ze niet. Eigenlijk doen ze gewoon pijn. Let’s face it. Hoe hard we het ook willen ontkennen, 24/7 hou je het er – niet zonder beurse tenen – op uit. Het zijn venijnige, evil monstertjes from hell op hoge poten. Maar waar hebben we het over? Ze staan ons GOR-GIOUS. Vinden de mannen ook. En dus gaan we ‘en masse’ hooggehakt. Hoog, hoger, hoogst. Beurs of niet. Gelukkig zijn er wat manieren om de pijn enigszins te verzachten en zo lang mogelijk te genieten van je palen. Dus. Bij deze. Vijf trucjes om de pijn te trotseren, in volgorde van de pijnfases.

Fase 1. Voorzorgsmaatregelen
Insmeren met vaseline. Vooral de tenen en hiel. Waarom? Omdat blote voeten warm worden, opzwellen en uiteindelijk gaan schuren tegen het leder. En wat komt er van schuren? Juist ja. Een blaar.

Fase 2. EHBO-kit
Plak blarenpleisters op je schuurplekken. Of eigenlijk nog beter: vóórdat je schuurplekken hebt. Beter voorkomen dan genezen. Wat ook helpt: voetkussentjes. Net iets zachter voor je voetenbed. Vergelijk het met het verschil tussen een schuimrubberen matje en een Auping.

Fase 3. Absolute ontkenning
Ok. Je hebt pijn. Maar toegeven is bezwijken. Ontkennen dus: “ze doen geen pijn. Ze doen geen pijn. Pijn is fijn. Pijn is fijn. PIJN. IS. FIJN! Auwóóóh! Wat fijn!”

Fase 4. Zwaar geschut
Ontkennen geen zin? Tijd om over te stappen op verdovende middelen. Pijnstillers, ontstekingsremmers of een fles champagne. Niet een combinatie van alledrie natuurlijk. Als je nog in één rechte lijn naar huis wilt.

Fase 5. Game over
De strijd is gestreden, your feet are on FIRE baby! Je denkt maar aan één ding: Die. Schoenen. Moeten. Uit. Doe je sneakers aan, of neem een voetbad met eucalyptus. Dat verzacht de pijn. Alleen jammer van je High Heels. Maar ach. Sneakers zijn stiekem ook best leuk :).

Liefs,

Nadine S.

Advertenties

2 Reacties op “KILLER HEELS

  1. Haha so true.
    En je tip over vooraf blarenpleisters plakken doe ik altijd!
    Mijn voeten zijn ’s zomers ALTIJD kapot dus zit altijd een blarenpleister in mijn tas..

    Liefs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s