De top-11 basic musthaves voor in je kledingkast

musthaves kledingkastSoms zijn er van die modetrends waarvan je achteraf God op je blote knietjes smeekt de tijd terug te draaien. Die tijd dat je furore dacht te maken met je witte capri legging of de mannen te slim af dacht te zijn met onzichtbare – seriously? – behabandjes. Mijn fashionmistakes van vroeger bestonden voornamelijk uit Oililyshawltjes – where did it go wrong, woman? – en polo’s met opstaande kraag. ‘Dat was toen in’ klinkt als een lafhartig excuus natuurlijk. Maar modeblunders zijn inherent aan de tijd. Wat je daarom nodig hebt zijn een paar basic musthaves. Kleding die de tand des tijds e-n-i-g-s-z-i-n-s doorstaan en je langer dan vier seizoenen easy-peasy kunt combineren. Daarom, de top-11 basic musthaves die niet mogen missen in je garderobe. Waarom een top-11? Gewoon. Omdat het er één meer is dan 10.

1. The Little Black dress
Eindeloos mee te variëren en het hele jaar door te dragen. Kies voor het juiste model en materiaal: boven-de-knie-over-de-bil-lengte, katoen met eventueel elasthan. Zit lekker. Ademt. Tekent niet. Chic met pumps, casual met boots. Winters met panty’s, sexy met stay-ups en zomers met blote benen. Vrouwelijk. Elegant. Onmisbaar. Bam!

2. Het lederen jasje
Bij voorkeur zwart en natuurlijk van echt leder. Kost een paar centen, heb je ook wat. Een lederen jasje is de investering waard. Met het juiste model maak je ieder outfit af. Keer op keer, jaar op jaar. Stoer. Sexy. Chic.

3. De zwarte skinny
Ok. Ook skinnybroeken hebben niet het eeuwige leven. Maar ondanks andere (one-day-fly) broekentrends houdt deze het toch al geruime tijd vol. Zowel casual als zakelijk te stylen en de kleur slankt af. Big-ass LIKE!

4. De beha met kant
Bridget Jones-knickers beter voor je gezondheid? Zou kunnen. Maar in sexy lingerie voel je je een stuk vrouwelijker. Niemand die het ziet? Who cares! Jij wéét dat je het draagt. Daar gaat het om. And remember de scène met Daniel Cleaver? Juist ja. Daarom.

5. De Blue Jeans
Kijk! Daar hebben we’m. De Blue Jeans, wie kent’m niet. Alles, ja A-L-L-E-S staat op jeans. Een truely musthave voor in je kledingkast dus. Want alles kan. Alles mag.

6. De clutch
Een tijdloze klassieker onder de tassen. Klein, gracieus en past bij vrijwel iedere look.

7. De blazer
Bestaat natuurlijk in alle kleuren en maten. Kies bij voorkeur eentje in dark navy of zwart van een stevig materiaal. Handig voor iedere gelegenheid: sollicitatiegesprek, etentje, formeel diner of gewoon die Casual Friday met een jeans en stoer shirt.

8. De zwarte pumps
Vrouwelijker dan dit wordt het niet. Niet alleen de schoen zelf. Ook je hele houding. Borstjes vooruit, lipjes getuit. Rug recht en billen naar achteren. Bambie op glad ijs? Kies een bredere hak. Oh, en dan nog iets: no toe cleavage = een no go.

9. De tanktops
Voor onder je see-through blouse, je diepe v-hals, je hysterische jasje of op je korte broek. Een tanktop is dagelijkse kost. Ga voor zwart en wit. Zit je altijd goed.

10. De zijden blouse
Mooi op een stoere jeans, klassiek op een zwarte skinny. Perfectly basic. Easy-chic en sophisticated. Sla je de plank nooit mis. NOOIT niet.

11. De Joggingtrui
Favoriet kledingstuk nr.1 voor op de Lazy Sunday. Vergeet de oversized sporttrui van je vriend. Ga voor een vrouwelijk exemplaar met tekst. Bankhangen in stijl is het credo. Buiten de deur combineer je deze trui very stylish op een lederen rok of – daar heb je’m weer – een zwarte skinny. Eigenwijs. Vrouwelijk-sportief. En zit gewoon héél lekker!

Heb jij nog leuke tips? Let it know!

Liefs,

Nadine S.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s