Mijn lievelingseten: Kip met Parmezaanse kaas, tomaat en mozzarella

kip parmezaanDe Italiaanse keuken. Wie is er niet dol op. Dat is geen vraag. Zie het als een statement. Want ik ken niemand die vroeger in vriendenboekjes bij ‘ik hou niet van…’, ‘spaghetti’, ‘macaroni’ of ‘pizza’ invulde. Spruitjes. Getver. Dat wel ja. Spruitjes werden geháát onder ons. Vroeger in ieder geval. En door mij nog steeds een beetje. Bij ons thuis kreeg je één spruitje per jaar dat je oud was. Wat best prima léék, maar best lullig wás als je de leeftijd van vijftien bereikte. Nee, macaroni, pizza en spaghetti vond je in het vriendenboekje ALTIJD terug onder ‘mijn lievelingseten is…’.

Spaghetti bij ons thuis was ook echt niet áán te slepen. Die slierten at ik in hoeveelheden van mijn leeftijd x 10. En dan schepte ik er gerust nog een extra lepel van op. Dus daarom, een bijgerecht uit de Italiaanse keuken dit keer. Geen pasta, maar wel iets anders wat je zeker-te-weten lekker vindt. Zo’n maaltijd waarvan je hoopt dat je de honderd jaar bereikt en nog altijd mag opscheppen voor ieder jaar dat jij nog leeft.

Ingrediënten 2 á 3 personen:                         
2 kipfilets
1 pakje tomato frito
1 blik tomatenblokjes
1 bol mozzarella
1 sneetje witbrood
1 ei
2 el bloem
3 el olijfolie
100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
Peper en zout
Eventueel wat oregano

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
2. Zet drie diepe borden klaar. Rooster het brood en verkruimel het in een bord. Doe vervolgens de geraspte kaas erbij. Roer het ei los met een vork in een ander bord en leg de bloem in een derde bord.
3. Bestrooi de kip met peper en zout en haal achtereenvolgens door de bloem, het ei en bedek ze uiteindelijk helemaal met het broodmengsel.
4. Verhit drie eetlepels olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag, Bak de kip in vier minuten goudbruin, keer halverwege.
5. Meng de tomato frito, tomatenblokjes en eventueel wat oregano in de ovenschaal en leg de kip erop.
6. Snijd tenslotte de mozzarella in plakken en verdeel over de ovenschaal. Bak de kip in vijftien minuten gaar. Lekkaaahhh!

Tips? Jazeker!
Lekker met pasta of aardappeltjes uit de oven. Maar kijk uit! Niet teveel. Bovenstaande porties zijn aardig groot.

Bron: Albert Heijn

P s s s t . . ! L i k e   w h a t  y o u ‘ v e  r e a d ?
L i k e   o r   s h a r e   m e  !
|
|
V

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s