Barcelona | Tassen van Creaciones Pellicer

leren handtas

Mijn ‘alltime favourite handbag’

Spotted: Creaciones Pellicer
Waar: Barcelona
In de categorie: de allermooiste handmade lederen tassen

Aáá-nóóó-ying!

Ik vind het zó, maar echt zó godnakende irritant als iemand in m’n tas kijkt. Gevraagd of ongevraagd, zoiets DOE je gewoon niet. Niet dat er ook maar íets speciaals te zien is aan m’n lipgloss. Of het extra paar schoenen als vervanging voor die auw-auw-auw-killer-heels. Of zelfs die tandenstokers, blaarpleisters, het harige inklapborsteltje en tampons van een B-merk (controlF-R-E-A-K! I know dear). Maar die inhoud in m’n handtas, die chaos, die zegt iets over mij. En ik voel me kwetsbaar, naakt en aangeraakt als iemand een kijkje neemt in die chaos. Afblijven dus. Sjoe-sjoe!

Fan-‘TAS’-tisch

Mijn handtas is dus niet zomaar een tas. Oh no! Mijn handtas waakt over mijn geheimen, beschermt mijn diepe, diepe ziel. Zoiets vertrouw je niet toe aan een ‘comfi’ canvaszak – gotta show yourself some respect, woman! – zoiets verdient handwerk. A piece of art. Speciaal daarom heb ik een gouden tip: twee woorden, achttien letters. Creaciones Pellicer. Zijn tassen zijn letterlijk fan-‘TAS’-tisch.

———————————————————————————————————————–

amat tito

Amat Tito an die arbeit

Over Creaciones Pellicer
Creaciones Pellicer in Barcelona wordt gerund door Amat Tito Pellicer Trong: een bon vivant en vakman in hart en nieren. Het vakmanschap heeft hij geleerd van zijn vader, die o.a.  tassen maakte voor Harley Davidson. Die ervaring combineert hij met eigen ontwerpen. Het robuuste, hoogkwaliteit leder koopt Amat Tito op de markt en kleurt hij eigenhandig met verf. Vervolgens bewerkt hij het leder met sierlijke tekeningen. Zijn tassen zijn uniek, bijzonder en tijdloos. Want ze staan garant voor een langdurige vriendschap tussen jou en je tas. De werkplaats ligt  achterin een vintageshop waar de tassen te koop zijn. Reutemeteut mocht een kijkje nemen in de werkplaats. YeaY!

———————————————————————————————————————

A real eyecatcher, baby!

Ze staan allemaal te shinen in de werkplaats, de werkplaats van Creaciones Pellicer. Stuk voor stuk zijn ze prachtig. Maar de tas op de bovenste foto vind ik de mooiste. Ze is mijn ‘alltime favourite handbag’. Helemaal handgemaakt, van een superstevig cognackleurig leder. En aan de zijkant is het leder prachtig bewerkt. Yeah baby, she’s a real eyecatcher! Want op straat krijg ik veel ‘Ohhh’s!’ en ‘Ahhh’s!’. Vintagelovers, modemeisjes en metro – hetero? – mannen, het maakt niet uit. Allemaal willen ze mijn handtas aanraken. Ach ja, ok. Poeh, poeh. Vooruit dan maar. Zolang ze er maar géén kijkje in nemen.

 Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Ik ben een GROOT fan. Jij ook? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina van Creaciones Pellicer. Deze tassen verdienen een Big-ASS-Like!

Liefs,

Nadine S.

———————————————————————————————————————-

Especially for you, Amat Tito, the English translation :)

Aáá-nóóó-ying!

I’m getting so goddamned annoyed when someone takes a look into my bag. Asked for permission or not, you just don’t do something like that. Not that there’s anything interesting to see about my lipgloss. Or the additional pair of shoes meant to replace my ouch-ouch-ouch-killer-heels. Or even the toothpicks, blister plasters, the hairy hairbrush or the tampons of a cheap-ass brand (controlF-R-E-A-K! I know, dear). But the contents of my bag, that chaos, it says something about me. And I feel vulnarable, naked and touched when someone takes a look into that chaos. So back off. Shu-shu!

Fan-’TAS’-tic

So, my handbag is not just a bag. Oh no! My handbag looks after my secrets, protects my deep, deep soul. You don’t entrust something like that to a ‘comfi’ canvasbag – gotta show yourself some respect, woman! – something like that deserves handicraft. A piece of art. And because of that, I have a golden tip: two words, eighteen characters. Creaciones Pellicer. These bags are literally fan-‘TAS’-tic*.

*In Dutch, ‘tas’ means ‘bag’

About Creaciones Pellicer

Creaciones Pellicer in Barcelona, is runned by Amat Tito Pellicer Trong: a ‘bon vivant’ and craftsman in heart and soul. He learned the craftsmanship of his father, who made bags for Harley Davidson, among other things. He now combines this experience with his own designs. Amat Tito buys the robust leather of high quality at the market and dyes it himself with paint. Then, he finely crafts the leather with graceful drawings. His bags are unique, special and have a timeless design, because these bags stand for a longlasting friendship between you and your bag. Amat Tito’s workplace is situated in the back of a vintage store, where the bags are being sold. Reutemeteut was allowed to have a look into this workplace. Yeay!

A real eyecatcher, baby!

They’re all ‘shining’ in the workplace, the workplace of Creaciones Pellicer. They’re gorgeous, one by one. But the bag at the picture above I like the most. She’s my allime favourite handbag. Totally handmade, of a super firm ‘brandy coloured’ leather. And the leather on the sides are beautifully crafted. Yeah baby, she’s a real eyecatcher! ‘Cuz’ in the streets I get a lot of ‘Ohhh’s’ and ‘Ahhhs’. Vintagelovers, fashionista’s and metro-hetero?-men, it doesn’t matter. They’re all eager to touch my handbag. Well, yeah. Poeh, poeh. That’s ok. As long as they don’t take a look into my bag.

I’m a BIG fan. So are you? Take a look at the Facebookpage of Creaciones Pellicer. These bags deserve a Big-ASS-Like!

P s s s t . . ! L i k e   w h a t  y o u ‘ v e  r e a d ?
L i k e   o r   s h a r e   m e  !
|
|
V

Advertenties

Een Reactie op “Barcelona | Tassen van Creaciones Pellicer

  1. Pingback: Barcelona: een fancy winkelstad voor iedere portemonnee | R e u t e m e t e u t·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s