Back in the days: smeuïge perencake

Generation 24K
Jij en ik, we zijn van de 24Kitchen-generatie. Niet de tvzender, maar real-life. We worden 24/7 gekieteld – hihi! – door culinaire moodboards, foodlogs en andere websites met een arsenaal aan eten waar je van gaat zeveren. Een greep uit de collectie: rijkgevulde pasta’s en cupcakes met een kleurenpalet waar de Praxis jaloers op is.

Back in the days
Dat was vroeger wel anders. Vroeger ja. Vroeger kende ik één soort spaghetti. Die met tomatensaus. De stamppot bestond altijd uit de usual suspects en op verjaardagen kon ik kiezen tussen arretjescake, ‘krumelkesvlaai’ of perencake. Heel veel beter dan dat wist ik niet. En dat was doodnormaal. Zover ik weet aten de jong van Stals, Steijvers en iedereen bij ons in het dorp hetzelfde. Eigenlijk at ik thuis meestal gewoon lekker. Alleen kende ik minder varianten van lekker.

Smakelijke hapjes
Hoewel ik het leuk vind om geïnspireerd te worden door foto’s van smakelijke hapjes – VOEDSEL dames! Geen David Beckham – tover ik nog altijd de zuurkoolstoemp zoals mama’m maakte op tafel, en maak ik nog steeds die arretjescake van vroeger. Gewoon ouderwets lekker. Net zoals deze perencake trouwens. Zometeen knal ik’m ook op Pinterest en Facebook. Staat’ie alsnog tussen de kleurige cupcakes en andere hippe baksels ;). Allez hop, aan de slag! 

Ingrediënten
150 gr. boter
150 gr. suiker

175 gr. gezeefde bloem
75 gr. grofgeraspte pure chocolade
3 eieren
1 blik peren

Bereidingswijze:

perencake

Lekker old school uit de Libelle

Liefs,

Nadine S.

P s s s t . . ! L i k e   w h a t  y o u ‘ v e  r e a d ?
L i k e   o r   s h a r e   m e  !
|
|
V

Advertenties

Een Reactie op “Back in the days: smeuïge perencake

  1. Pingback: Arretjescake: de smaak van vroeger | R e u t e m e t e u t·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s