Barcelona: een fancy winkelstad voor iedere portemonnee

Barcelona[Mijn guestpost over m’n favoriete winkelstad – Barcelona natuurlijk, duhuh – gepubliceerd op shoppingunlike.com]

Op de één of andere manier vind ik shoppen in Nederland niet erg fancy. In Sex and the City struinen kokette dames de straten van Manhattan af langs mooie modehuizen op stunning high heels. Lekker nonchalant – je weet wel – met van die kartonnen tasjes aan hun elleboog. Als IK daarentegen een dagje ga winkelen in eigen land, verzamel ik voornamelijk zakjes van plastic. En de mooie modehuizen liggen verstopt tussen de Blokkers en Bart Smits. Chic hoor. Tenzij je de kleine buurtjes opzoekt of wat te besteden hebt, voelt  shoppen – zeg maar gewoon ‘winkelen’ – in Nederland voor mij dus eerder als ‘even-een-boodschapje’ doen. Ok, ietsje leuker misschien.

Daarom ben ik zo weg van Spanje, met Barcelona als mijn favoriete winkelstad. Want shoppen in Barcelona voelt aardig fancy. Oók in de meest drukke winkelstraten en óók als je wat minder te besteden hebt. Hier hoef je niet persé veel geld te hebben om enigszins stijlvol te winkelen. Zelfs de meest cheap-assmodeketens zijn vaak gevestigd in prachtige panden en de Blokkers en Bart Smits zijn weggemoffeld in een groot warenhuis. Echt waar, Barcelona is een fancywinkelstad voor iedere portemonnee.

Portemonnee: klein briefgeld en wat koperen zut €
Zo’n geval van ‘weinig te besteden, wel toe aan wat leuks’. Jouw winkelbuurt: de romantische, nauwe steegjes in El Raval. In de Carrer Riera Baixa tik je je favo vintage items op de kop voor nop. Liever geen tweedehands? Dan heb ik nog wel een andere winkeltip: de Lefties op de Carrer Pelai. De naam zegt het al: restantjes. Want de Lefties is de outletwinkel van Spaanse modeketens als o.a. de Zara. Olé! Leuke en ongedragen kleding dus, eventueel met een missend knoopje. In your shoppingbag: een lederen tas, laarzen, een retro zonnebril of een hip jurkje met een steekje los. Figuurlijk dan.

Portemonnee: Rabobank pinpas €€
Met een gemiddeld budget doe je in Barcelona goeie zaken. Waar precies? Jouw winkelbuurt is the very city centre of Barcelona. Prettig winkelen kun je in de Carrer de Pelai en de L’avinguda del portal de l’Àngel: geen smalle straten met slenterende gezinnen in rijen van vijf, maar ruimtelijke promenades. Shop je outfit bij Spaanse vriendjes bij elkaar als Zara, Mango, Bershka, Pull & Bear en Massimo Dutti. Voor een stuk minder centen dan je gewend bent in Nederland, dat wel. Want de prijzen liggen vaak tientallen euro’s onder de Nederlandse winkelprijs van deze ketens. Kopen, kopen, kopen dus! Oh, en geen laffe kortingen van tien procent tijdens de rabajas hè? Gewoon volle bak vijftig tot zeventig procent reductie – thank God, praise the LordWinkeltip:  Stradivarius en Blanco, winkels à la Mango en Zara die tot dusverre niet in Nederland te vinden zijn. In your shoppingbag: high heels tegen een zacht prijsje of een lederen jasje dat honderd euro duurder is in Nederland.

Portemonnee: American Express Centurion Card €€€
Kaching! Geld mag rollen. Het liefst mijn kant op trouwens. Jouw winkelbuurt: Eixample. Chique modehuizen en haute cou-duur vind je in de meest exclusieve winkelstraat van Barcelona: Passeig de Gràcia. Deze avenue – kun je wel zeggen – ademt onvervalste luxe uit. Echt waar, vergeleken met de Passeig is onze P.C Hooftstraat niet meer dan haar achterlijke zusje. Dit is dé plek waar je je kunt vereenzelvigen met onze geliefde Carrie Bradshaw. Winkeltip: Uterqüe, een winkel van dezelfde modegigant waar de Zara onderdeel van uitmaakt. Maar dan exclusiever, doch nog steeds betaalbaar. In your shoppingbag: een top van zijde of een trui van cashmere.

Romantische steegjes, prachtige promenades, majestueuze gebouwen en mooie outfits tegen een zacht prijsje dus. Of je nu met je laatste haffeltje muntgeld betaalt of je betaalpas veelvuldig door de automaat haalt, in Barcelona kun je héérlijk een dagje fancy shoppen. En dat ook nog eens met de zon op je bol. Fancy that!

XOXO Nadine S.

Advertenties

5 Reacties op “Barcelona: een fancy winkelstad voor iedere portemonnee

  1. Pingback: Barcelona | Tassen van Creaciones Pellicer: letterlijk fan-’TAS’-tisch! | R e u t e m e t e u t·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s