Hittegolfcocktail met munt, gember en limoen

Ik heb eigenlijk altijd wel wat te klagen over het weer in Nederland. In mijn beleving is het `s winters zestien graden en ’s zomers zestien graden: net niks dus. Al gaat deze theorie niet helemaal op, want de laatste tijd heeft de thermometer aardig wat extreme temperaturen geraakt. En ik moet toegeven dat ik die winters van tegenwoordig best ok vind. De lente niet trouwens. Want rond april dit jaar was het nog steeds zo koud dat je een scheet achter je hoorde vallen. In ieder geval sprak Piet Paulusma een tijdje geleden zowaar van een hittegolf. Oant moarn! Vijf dagen achter elkaar meer dan dertig graden. Poeh poeh, het moet niet gekker worden. En nudat je je ’s middags de peentjes zweet en ’s avonds je bed in plenst kun je vast wel wat aangenaam vocht gebruiken. Dacht ik zo. Een frisse alcoholvrije cocktail om de dorst te lessen. En te proosten op die hittegolf van 2013. Cheers!

Ingredienten:
literkan
bos munt
2 limoenen
7.5 dl Sprite
gember (ongeveer duimlengte)
2,5 dl Spa rood


Bereidingswijze:
1. Schil de gember en rasp er flinterdun schaafsel van.
2. Was de limoenen en snijd ze in plakjes of kwartjes.
3. Was de munt en doe de takjes samen met de gember en limoen in een grote kan.
4. Giet de Sprite en Spa Rood erbij, roer alles goed door elkaar et voila, je zomerse cocktail is klaar!

Tips? Jazeker!
Koop de munt bij de plaatselijke Turk. Kost je 50 cent voor een grote bos. Ook fijn om te weten: de cocktail is nog lekkerder nadat je de smaken ongeveer een half uurtje hebt laten intrekken in de koelkast.
Liefs,
Nadine S.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s