What’s in your suitcase? Must-haves voor je zonvakantie

vintage kofferNachtmerrie
Soms droom ik ervan. Wist je dat? Dan droom ik dat ik op vakantie ben in m’n flanellen pyjama met een stel huiselijke sloffen. Het is zo’n nachtmerrie van het ergste kaliber. Dat begrijp je wel. Want je wilt er natuurlijk fan-F*CK’n-tastic uitzien op vakantie. Maar hóe doe je dat met een maximum van twintig kilo aan bagage?

Ik ga op zonvakantie en neem mee…
Bang dat mijn nachtmerries ooit werkelijkheid zullen worden, pak ik mijn koffer met uiterste, zo niet autistische precisie in. Door de jaren heen heb ik enkele slimmigheden verworven –  ik heb het hier over denksport, niveau-drie-sterren, lieve mensen – in het pakken van mijn bagage. Dus speciaal voor iedereen die deze zomer op zonvakantie gaat, heb ik een packlist met must-haves voor in je koffer. Ik laat je zien wát je TEN MINSTE mee moet nemen en wáárom, om er met zo min mogelijk bagage toch fan-F*CK’n-tastic uit te zien op vakantie. Dat doe ik met behulp van foto’s en looks van Stylight – een superhandige website die ik heb ontdekt. Komt’ie dan hè?

PACKLIST ZONVAKANTIE 2013

Slippers: wat mij betreft staan er lijfstraffen op het dragen van gezondheidsslippers en badpantoffels van het soort blauw-wit gestreept, merk Rucanor. ‘Maar ze lopen zo lekker!’ Nou, en? Crocs ook! Neem een paar slippers mee die je ’s avonds ook nog leuk met je outfit kunt combineren. Dan heb ik het niet over Havaianas natuurlijk, maar iets elegants met een leuk kleurtje. Scheelt weer een extra paar schoenen.

Zonnebril: zoveel mensen, zoveel smaken. Enige wat ik je mee wil geven: de Ray-ban aviator met gekleurd spiegelglas is dé zomerhit van 2013.

Bikini: belangrijker dan dé trend van het seizoen is wat de kleur en het model doet voor jouw figuur. Ben jij – net als ik – zelfredzaam in het water en voorzien van vlezige zwembandjes? Bedek dan je rescuepakket met brede zwembroekbandjes. Dunne touwtjes snijden in je vlees, waardoor het grillen in de zon wel eens een hele andere dimensie zou kunnen krijgen (lees: rollade). Blijft je huid bovendien vijftig tinten zalm, kies dan voor een andere kleur dan beige of poederroze. Omstanders zouden van een afstandje kunnen denken dat je naakt bent zonder tepels. Kies tenslotte bij voorkeur geen strapless topje (hangzak-gevaar!) zonder versteviging – je wilt geen tepels waar je diamanten mee kunt slijpen – maar eentje met losse bandjes. Oh, en Adidas of Speedo? Leuk ja. Als je Inge de Bruijn heet.

Jeansshort: multifunctioneel! Trek’m aan naar het strand over je bikini, op de fiets, naar de stad of ’s avonds met pumps en een jasje. Kreukt niet en een vlek hier of daar geeft niet. Ga niet voor té braaf. Braaf op vakantie is verboden.

T-shirt met tekst: weegt niks en kan iedere outfit nèt even wat stoerder of liever maken. Leuk over je  bikini of onder een jasje. Een tekst als ‘F*ck me I’m Famous‘ is voor diegene die het NIET begrepen heeft trouwens.

Clutch: neemt veel minder plaats in beslag dan een handtas en kan bovendien als ‘bag-in-bag‘ gebruikt worden. Een hengsel aan je clutch is wel een vereiste in het buitenland. Je snapt wel waarom.

Tenslotte: ga voor minimaal één paar comfortabele gympen, één paar hakken – there’s always a reason to wear stunning high heels – en één paar nette flatjes. Vergeet vooral de shawl niet voor als het ’s avonds afkoelt en de sieraden om je outfit mee te pimpen. Voor alles geldt bovendien: kies niet teveel prints of schreeuwerige kleuren. Combineert zo moeilijk.

Mix & Match!
Denken in kostuums is achterhaald, Mix & Match dekt beter de lading. De kunst is om kledingstukken op zoveel mogelijk manieren met elkaar te combineren. Klik op onderstaande voorbeelden van mogelijke looks voor een visueel moodboard:

– To the Beach (Ray-Ban – bikini – jeans short – T-shirt – slippers)
Shop till you drop (Ray-Ban – jeans short – T-shirt – All Stars – shawl)
Diner-a-deux (clutch – jurk – oorbellen – jasje – pumps)
Party all Night long (clutch – jurk – slippers)

Print deze tips uit. Plak ze in je koffer. Doe er wat mee. Met deze must-haves steel jij in ieder geval de show op vakantie.  Dááág bagagestress, hellóóó holiday!  

Liefs,

Nadine S.

Ps: wil jij ook leuke moodboards maken? Neem dan een kijkje op de website van Stylight!

vogelreutemeteut2P s s s t . . ! L i k e   w h a t  y o u ‘ v e  r e a d ?
L i k e   o r   s h a r e   m e  !
|
|
V

Advertenties

5 Reacties op “What’s in your suitcase? Must-haves voor je zonvakantie

  1. Leuk geschreven zo en met die foto’s echt leuke setjes! En wat die gezondheidsslippers betreft helemaal met je eens!! Dat gestreepte exemplaar ik gruwel ervan ik zag er vorige week in Spanje wat jongens op lopen met witte sport sokken erin het deed gewoon pijn aan m’n ogen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s