DIY: hippe handmade armbandjes

zelf armbandjes makenDe mooiste lelijkerd
Te truttig, te cheap, te iel, te opzichtig, niet opzichtig genoeg, verkeerde kleur, goedkope kraal… En.  Zo. Voorts. Een sieraad is zelden helemaal naar mijn smaak. In het beste geval komt het in de richting. Ik hou niet van ‘in de richting’. ‘In de richting’ is de mooiste lelijkerd, nog steeds lelijk dus. Ik neem geen genoegen met minder, laat staan met lelijk. Dus maak ik sieraden zelf, want ik denk nou eenmaal vaak dat ik het beter kan. Ik heb niet altijd gelijk natuurlijk, maar het is in ieder geval helemaal naar mijn smaak.

Doe-het-zelf-pakket
Dus ben ik aan de slag gegaan met twee easy peasy armbandjes. Is echt niet moeilijk. Kun jij ook. Vind je de kleur niet leuk? Dan vervang je de kraaltjes toch gewoon in wat jij wel mooi vindt? Allez-hop, aan de slag! Het recept krijg je gratis en voor niets. Daar houden wij vrekkige Nederlanders van. Dus! De ingrediënten:

Groene handmade armband                            Witte handmade armband

 dun ijzerdraad
 dun ijzerdraad
 een slotje  elastiek
 knijpkraaltjes  idem
 6 ringetjes  22 witte kraaltjes
 9 houten kraaltjes  2 nootmuskaatkralen
 4 glazen kralen (groen)  3 ringetjes
 2 bedeltjes  2 bedeltjes

Bereidingswijze:

Groene handmade armband

1. neem een draad die je ongeveer twee keer om je pols kunt draaien.
2. rijg het ijzerdraad door het ringetje dat bij het slot hoort (het uiteinde van de armband).
3. laat ongeveer twee centimeter ijzerdraad over en vouw’m om.
4. rijg het ijzerdraad door een knijpkraaltje en stop het uiteinde van het ijzerdraad (de twee centimeter) ook in de knijpkraal. Knijp de kraal met een knijptang plat, zodat de twee draadjes tegen elkaar gedrukt worden.
5. rijg nu het ijzerdraad door de kraaltjes.
6. rijg het ijzerdraad uiteindelijk door een laatste knijpkraaltje, daarna door het slotje en vouw’m vervolgens weer terug door het knijpkraaltje.
7. Knijp het kraaltje plat en knip het uiteinde af.

Witte handmade armband
1. neem een elastiek die ongeveer twee keer om je pols past en maak een knoopje aan het einde.
2. rijg het elastiek door zestien witte kraaltjes, twee ringetjes, één bedel en één nootmuskaatkraal, in de goede volgorde uiteraard.
3. knoop het ene uiteinde van het elastiek aan het andere uiteinde van het elastiek. Het armbandje is in principe klaar, nu de hangertjes nog:
4. neem dun ijzerdraad van ongeveer tien centimeter en rijg het ijzerdraad door een bedeltje. Vouw het ijzerdraad vervolgens dubbel en rijg de dubbele draad door vier witte kraaltjes. Plaats de armband tussen de twee uiteinden van de hanger en rijg de twee draadjes door een knijpkraaltje. Knijp de kraal samen en knip de uiteinden af.
5. neem opnieuw dun ijzerdraad van ongeveer acht centimeter en vouw het ijzerdraad om het armbandje tussen twee kralen in. Rijg het dubbele ijzerdraad vervolgens door twee witte kraaltjes, één ringetje, één nootmuskaatkraal en uiteindelijk één knijpkraaltje. Knijp de kraal plat en knip de uiteinden af.

C’est tout, je handmade armbandjes zijn af. Hulde! Hulde! En nu ogen uitsteken bij je vriendinnen. You owe me ;)

Ps: de mooiste kralen koop je hier! Veel keus, niet te duur.

Liefs,

Nadine S.

vogelreutemeteut2P s s s t . . ! L i k e  w h a t  y o u ‘ v e  r e a d ?  L i k e  o r  s h a r e  m e !

Advertenties

4 Reacties op “DIY: hippe handmade armbandjes

  1. Leuk gedaan! ik maak ze ook volop nu alleen nog weer om geen lange mouwen hebben die er heel de tijd overheen hangen ;)

    <3

  2. Ooh die zijn echt heeel leuk! Ik vind het ook veel leuker om mijn sieraden gewoon zelf te maken, dan heb je ook lekker iets unieks. Heb je al eens op http://www.sieraden-maken-online.nl gekeken? Daar hebben ze leuke onderdelen voor weinig geld. Dan scheelt het dus ook nog eens in de prijs, want soms betaal je echt veel te veel voor een leuk armbandje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s