Maastricht | Chocolate Company: verslávend lekker!

chocoladetaartSpotted: Chocolate Company Maastricht
Waar: Maastricht dus
In de categorie: Chocola-la-la!

I could give up chocolate. But I’m no quitter‘ – factsaboutchocolate.com

A friend in need…
Chocolade kent weinig vijanden. Iemand ooit ‘GETVERDEMME-WAT-GOOR’ horen roepen of een vies gezicht zien trekken bij het eten van een stuk chocolade? Dat bedoel ik. In tijden van verdriet is chocolade je beste vriend. In tijden van eenzaamheid zelfs je enige. Niet voor niets koopt vriendlief een doos bonbons als goedmakertje voor de wc-bril die hij nooit omlaag doet en het lege pak melk wat hij terugzet in de koelkast. Succes verzekerd. Dat weet’ie.

Chocoholic
Als ‘chocoholic’ weet ik precies waar ik moet zijn voor mijn grammetje chocolade. Een échte chocolate-hotspot is natuurlijk de Chocolate Company: een winkel vol met – inderdaad – chocolade! Het filiaal in het gezellige Maastricht vind ik de leukste. Na één seconde binnen gooi je je principes overboord en hang je je gezonde voornemens aan de wilgen. De chocoladepasta, -repen, -bonbons, -fondue en -spoons smeken je ‘please, buy me!’, en de taartjes achter de vitrine roepen ‘goddamned, taste me!’. Mijn favo-choco-tip blijft toch wel de hotchocspoon. Heb je vast ooit eerder gezien: een brok puur geluk aan een lepel dat smelt in de warme melk. Met 75 soorten smaken hoef je niet te janken dat jouw ‘lievelings’ er niet bij zit. Spring uit de band – of ‘hoal dich een tèt oet’ op z’n Limburgs – en kies wat anders dan anders. Een witte hotchocspoon met rum bijvoorbeeld, of eentje met aardbei & peper. Lekker! Als je er dan ook nog een carrot cake of witte chocoladetaart bij bestelt – er zijn ook leuke zitplaatsen – heb je je suikershot wel weer gehad. Voor die middag dan. Want de Chocolate Company is verslávend lekker.

Perfecte bonjedemper
Dus, lieve Reutemeteutlezers, waar gaan wij naartoe als we een dagje in Maastricht zijn? Juistenem, naar de Chocolate Company. En als vriendlief mij daar trakteert op een paar hotchocspoons en een stuk taart als bonjedemper wil ik nog wel honderd lege pakken melk terugvinden in de koelkast.

Klik op de foto voor een vergrote weergave

Nieuwsgierig geworden? Ga naar de website van de Chocolate Company!

Liefs, Nadine S.

vogelreutemeteut2P s s s t . . ! L i k e   w h a t  y o u ‘ v e  r e a d ?  L i k e   o r   s h a r e   m e !

Advertenties

3 Reacties op “Maastricht | Chocolate Company: verslávend lekker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s