Crisisshoppen, hoe doe je dat?

goedkope kledingIk ben een expert op het gebied van succesvol winkelen als je geen cent te makken hebt. En ik ben er trots op. Ik heb het zelfs een naampje gegeven: crisisshoppen! Want als ik íets heb opgestoken tijdens mijn tijd in de schoolbanken is het wel creatief om te gaan met geld. Ik moest wel. Het was puur overleven. Met mijn stufi was ik veroordeeld tot Takko Fashion en de Schoenenreus, maar daar heb ik me nooit mee willen verenigen. Het spotten van ‘leuk voor weinig’ heb ik tot een sport verheven, een spel waar ik bloedfanatiek in ben. Ik weet wat ik mooi vind namelijk. De kunst is om het te kunnen betalen zonder concessies te doen op materiaal of model. Hoe je dat doet? Vooruit, ik geef je mijn top 5 crisisshop-tips:

1. Struin markten af
Beweren dat tweedehands kleding stinkt en vlooien bevat kan écht niet meer. ‘Tweedehands’ is hip. Bovendien heb je een wasmachine. Zoek uit waar een leuke markt is en neus met een open vizier – héél belangrijk! – tussen gedragen laarzen en jasjes. Een supersuggestie is de maandelijkse vlooienmarkt in de IJ-hallen van Amsterdam met ongeveer zevenhonderd kraampjes. Hier komt oud & stoffig, maar ook hip & jong om te kopen én te verkopen. Wees er als de kippen bij: de treasure-hunters zijn er al vroeg in de ochtend. Mijn veroveringen? Truitjes voor drie euro van zijde en een jasje van de Zara voor zeventien euro bijvoorbeeld. Kun je ook in de winkel kopen. Uiteraard. Alleen kost’ie dan 99 euro.

2. Bezoek vintage winkels
Waar je op vlooienmarkten vaak verschillen tegenkomt, is het assortiment in dit soort winkels vrij beperkt in stijl. Je houdt ervan, of niet. Maar een tasje zoals die lederen clutch op de foto valt vrijwel bij iedereen in de smaak.

3. Sla je slag tijdens de uitverkoop
Hier kan ik een geheel eigen blogpost aan wijden, maar ik hou het kort: abonneer je op de nieuwsbrief van je favoriete winkel. Wedden dat jij als één van de eerste voor de deur staat? Do not get too greedy, though! Koop in de eerste ronde wat je écht niet kunt laten liggen, en gok op de tweede afprijzing wanneer er nog honderd van hetzelfde ligt. Oh, en vergeet je lievelingswinkel niet te liken op Facebook. Handig voor sample-sales bijvoorbeeld.

4. Spiek op Marktplaats
Zijn je lievelingslaarzen pittig geprijsd in de winkel? Kijk of je ze via marktplaats kunt bemachtigen! Bedenk ook of je zelf nog iets in de kast hebt liggen waar je een ander blij mee kunt maken. Dat verdiende geld trek je dan natuurlijk mooi van de prijs van die felbegeerde laarzen af.

5. Organiseer een ruil-partijtje
Organiseer een ruil-partijtje met vriendinnen en champagne waarbij iedereen kleding mee brengt die niet meer gedragen wordt. Wie weet staat haar gele jurk jou wel beter en past jouw skinny-jeans haar wèl. Warning: doe dit niet met vriendinnen die een witte legging als broek dragen of helemaal gek zijn van Lapagayo en Naf-Naf.

Een handjevol all-time cheap-ass favourites

Dus zó doe je dat. Good luck!

Liefs,

Nadine S.

Advertenties

4 Reacties op “Crisisshoppen, hoe doe je dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s