Amsterdam | Breakfast @ Timothy’s

timothy oultonSpotted: Timothy Oulton
Waar? 007 – oh, nee – 020
In de categorie: Unieke meubels en interieur-ideeën

‘(And I said) What about, breakfast at Timothy’s?’
Dat leek me wel wat, een ontbijt met champagne, scones en jazzy sounds bij Timothy Oulton. Een uitnodiging voor een drankje sla ik zelden af en bovendien was ik wel nieuwsgierig naar deze vrij nieuwe winkel op de Amstelveenseweg. Ik werd ontvangen met een glas bubbels – “cheers mate!” – en zoetigheid van Puur Pippa. Je weet wel, dat leuke adresje in de categorie cupcakes en taarten waar ik eerder over geschreven heb. He-le-maal ‘my cup of tea’ dus. Met de pink omhoog natuurlijk.

Timothy Oulton?
Timothy Oulton is een Britse ontwerper met winkels in o.a. Amerika, Azië en Europa. In Amsterdam is de flagshipstore gevestigd in het – vind ik – mooiste pand van de stad. Van oudsher is het een kerk, waar de boefjes van vroeger te biecht gingen bij Pater Paultje. Nu is de kerk omgebouwd tot een indrukwekkende ruimte met een authentieke, Britse en vintage uitstraling, en unieke meubels waarin stijl wordt gecombineerd met humor.

Zomaar een greep uit de collectie
Wat dacht je van een lederen stoel, gebaseerd op het design van een zadel of gemaakt van het materiaal van een oude ‘aviator’? Ook vind je krukjes met als zitting een voetbal, een kunstwerk van tennisrackets, kussens naar het design van een Brits uniform en banken in het patroon van de vlag van Groot-Brittannië. Overal waar je kijkt vind je iets unieks, iets geks, iets waarvan je denkt: ‘dat wil ik ook!’. Ik wil’m, ik wil’m ik wil’m!

Oh goodie! A bag!
Bij vertrek kreeg ik een goodiebag. YeaY, I just loveee goodiebags! Helaas niet die houten voorraadkast van twee meter lang of de lederen chesterfield. Dat wordt dus tóch nog even sparen. In ieder geval heb ik een nieuwe Britse held die mijn hartje sneller doet kloppen. En zijn naam is Oulton. Timothy Oulton.

Klik op de foto voor een vergrote weergave

 

Nieuwsgierig geworden? Ga naar de website van Timothy Oulton.

Cheerio!

Nadine S.

Advertenties

2 Reacties op “Amsterdam | Breakfast @ Timothy’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s