Puur Pippa in Wassenaar: meer dan een taartjeswinkel alleen

cupcakes

Verleidelijk lekker – Puur Pippa

Spotted: Puur Pippa
Waar? Wassenaar, Wassenaar, Wassenaar, Uhuh …♫
In de categorie: Taarten & Cupcakes

Ik sta voor de etalage van Puur Pippa. Een knoeperd van een taart prijkt voor mijn neus en door de ramen zie ik lichtroze, gezellige zithoekjes en kussens. Binnen heten gekleurde cupcakes me welkom en lachen de koeken me toe. Het is 11:00 uur ’s ochtends and I’m hungry for sugar! Raar, zo vroeg op de dag. Maar dát is wat Puur Pippa met je doet. Je ziet een cupcake en je wilt er je tanden in zetten. En in je hoofd heb je al drie stukken taart met bord en bestek verslonden bij het opsnuiven van de geur van cheesecake. Puur Pippa en ik worden vast héééle dikke kornuitjes.

De winkel ziet er gezellig en lief uit en er is genoeg ruimte. Ideaal voor een groep vriendinnen! Ik neem plaats aan een grote houten tafel met een kop verse muntthee en een plak New York cheesecake. ‘Smaakt alsof je ‘m eet bij de bakery downtown Manhattan’, staat op de menukaart. Daar is werkelijk geen letter aan gelogen: pot vol blommen, da’s lekker! Ik ben nieuwsgierig achter het verhaal van Puur Pippa en eigenaresse Lisa begint te vertellen:

lisa takens

Lisa Takens (27)

Puur Pippa is vanuit mijn eigen keuken ontstaan. Ik leverde taarten en cupcakes op bestelling. Naarmate ik meer opdrachten kreeg speelde ik steeds meer met het idee om een eigen winkel te beginnen. Toen die mogelijkheid zich voordeed heb ik hem met beide handen aangepakt. In maart 2012 heb ik dit pand gehuurd en vanaf toen is het snel gegaan.”

Puur Pippa? “‘Puur omdat wij werken met verse ingrediënten en alles zelf bakken. En Pippa omdat dit woord niet gerelateerd is aan cupcakes of taart. Want Puur Pippa is meer dan dat alleen. Wij organiseren ook feestjes waarbij kinderen taart mogen versieren, meisjes worden omgetoverd tot prinsesjes en jongens op zoek gaan naar de piratenschat. Ook worden er workshops georganiseerd en leveren wij op bestelling. En natuurlijk is iedereen welkom om de taarten en cupcakes in de winkel te komen proeven!”

Op de vraag of Puur Pippa meelift op het succes van de krent van Pippa Middleton begint Lisa te lachen. “Puur Pippa bestond al voordat zij bekend werd. Mensen lopen hier wel regelmatig de deur uit met ‘Tot ziens Pippa’.”

Afscheid nemen doet pijn. Dus verlaat ik de winkel – “Tot ziens Pippa!” – met een zak afgetopt met cakepops, brownies met ‘sticky’ caramel, American cookies en ‘red velvet cupcakes’ met boterzoete crème. Breng ik Puur Pippa gewoon in een zakje mee naar huis. Een paar dagen later is alles op. Natuurlijk. Bij mij is zoiets geen lang leven beschoren. Maar dat kan alleen maar een goed teken zijn. Bovendien heb ik in geen tijden zo’n lekkere brownie gegeten. Dus Puur Pippa: you’re on my list!

Klik op de foto voor een vergrote weergave

Nieuwsgierig geworden? Ga naar puurpippa.nl of wordt vrienden met Puur Pippa op Facebook!

Liefs,

Nadine S.

Advertenties

Een Reactie op “Puur Pippa in Wassenaar: meer dan een taartjeswinkel alleen

  1. Pingback: Amsterdam: Breakfast @ Timothy’s | R e u t e m e t e u t·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s