Hé-le-maal vintage – Ka-ching

all starsIk hou van het woord vintage. Vintage is een toverwoord. Vrij vertaald – als ik zo vrij mag zijn – zou je kunnen zeggen dat het hetzelfde is als ‘tweedehands’. Alleen klinkt het minder vies en stamt het creatuur in kwestie uit een bepaalde tijd. Een bepaalde tijd, dat dan weer wel. Vintage is populair, vintage sells. Plaats iets onder de noemer ‘vintage’ en het is leuk. Heb jij zo’n gebreide oversized trui – met allerlei kleurtjes, hé-le-maal hipperdepip – dan is’ie vintage. Lekker ‘nonchy’. Draagt je moeder diezelfde trui, dan is’ie schreeuwerig, versleten en ‘gewoon-te-groot’. Toch gek. Misschien wordt mijn blog zelfs vaker gevonden in Google door het woord vintage. Vintage, vintage, vintage. Zo, die zit. VINTAGE! – O.k sorry, laatste keer.

Vintage is ook spullen, vintage zie je in huis. Eigenlijk is drie-vierde van ons huis ‘hé-le-maal vintage’ en dus hip. Sommige meubels hebben we overgenomen, van de rommelmarkt gehaald of op straat gevonden – bah, vies! – en andere zijn brocant serviesversleten of kapot. Geeft niet, lekker vintage. Ik doe niet eens moeite om dat afgebladderde krukje opnieuw te verven. Stond bij het grof vuil – stadsgedeelte Baarsjes – trouwens. Not so vintage.

Weet je waar ik ook van jou? Curiosa – of nee, wacht! – brocante. Net zo’n leuke verzamelnaam. Niet helemaal hetzelfde als vintage, maar toch. Het klinkt in ieder geval charmanter dan ‘gebruikt tafelvaat’. Bij ‘gebruikt tafelvaat’ moet ik denken aan ongewassen bordjes waarvan de laatste kruimeltjes natte cake zijn opgelikt door stokoude mensen. Zoiets. In ieder geval spaar ik brocante. De kopjes en bordjes bedoel ik dan. Ieder stuk is uniek. Want ik hou wel van een kakofonie aan kleur en patroon. Leuk om de tafel mee te dekken bijvoorbeeld, of om er een truttige etagère mee te maken. Pief-paf-*POEF* hier is de mijne:

serviestoren

serviestoren

Toegegeven, het is geen nieuw idee. Maar is het niet de meest hippe serviestoren die je ooit gezien hebt? Aha. Dat dacht ik ook. Hé-le-maal vintage dus.

Liefs,

Nadine S.

Advertenties

2 Reacties op “Hé-le-maal vintage – Ka-ching

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s